5 najboljih mrvilica (2021)

Mrvilica je sredstvo kojim se najbolje može izmrviti biljna materija za lakšu upotrebu i korištenje. Mrvilice se počinju koristiti početkom prošlog vijeka u apotekama najviše zbog lakšeg pakovanja. Na našem tržištu možemo pronaći razne vrste mrvilica, te ovom prilikom izdvajamo pet najboljih.

5) Plastične mrvilice

Plastične mrvilice su sigurno jedna od najisplativijih vrsta mrvilica. Možemo ih pronaći u raznim varijantama boja i oblika. Prednost plastične mrvilice je njena težina jer nemaju veliku masu i ne zauzima puno prostora. Najveća mana im je to što često dolazi do napuknuća zuba što u velikoj mjeri otežava mrvljenje, a krhkost plastike može stvoriti i dodatne probleme poput pojave plastike u izmrvljenoj masi. Jako bitan faktor je i to što plastična mrvilica ne dopušta skupljanje kristalizirane materije koja kod metalnih mrvilica skuplja na samom dnu. Ipak, najveća prednost plastične mrvilice je njena cijena i lakoća zamjene jer je uvijek dostupna po niskim cijenama. Osim navedenog, prednost plastične mrvilice je ta što je njena produkcija jako jednostavna, ali ipak dopušta jako puno varijacija u kreiranju zuba mrvilice.

4) Presa za polen

Iako se tehnički ne radi o mrvilici, ova vrsta mehanizma za obradu je jako značajna. Njeno korištenje je jako jednostavno. Skinite jedan otvarač i stavite polen u sredini. Jednom kada se u polen presi pritisne, vratite teg nazad i zatvorite poklopac. Za najbolje rezultate, pustite da ostane preko noći dozvoljavajući polenu da se fermentira i formira tvrdu tortu. Najveća prednost ovog mehanizma je sigurno najveća kvaliteta željenog proizvoda. S druge strane, ova vrsta mehanizma nas ograničava vremenski, te zahtjeva dosta strpljenja.

3) Kartice za mrvljenje/rende

Iako podcijenjene, kartice za mrvljenje ili rende su jako prihvatljiva alternativa mrvilicama. Što se tiče korištenja kartice, ona se može nositi u sopstvenom novčaniku. Velika većina ovih kartica je napravljena od jako čvrstog materijala, te se ona neće slomiti. Iako je materijal u jednu ruku prednost ove vrste mrvilice, u drugu je i mana. Jedina mana ovoj vrsti mrvilice je jednostavnost ove vrste mrvilice nam ne pruža potpuno iskustvo uživanja, a njeno korištenje se svodi na ograničen prostor sa ravnom površinom.

2) Aluminijska mrvilica

Aluminijska mrvilica je sigurno individualni izbor broj jedan svim korisnicima. Iz ove mrvilice možemo dobiti najviše željenog proizvoda, dok njena višespratnost, te posjedovanje mrežice omogućava prikupljanje kristalizovane biljne materije koja je najbogatija okusom. Gotovo sve aluminijske mrvilice imaju sljedeće elemente: poklopac sa zubima, središnji porfirirani dio sa zubima, mrežicu i spremište. Prednost aluminijskih mrvilica je u njihovom materijalu koji omogućava mrvljenje gotovo bez prepreka. Druga prednost je u tome što ova mrsta materijala dopušta odlijevanje u svim oblicima i veličinama. Iako se čini da aluminijske mrvilice nemaju manu, njihova najveća mana je njihova glomaznost. Jako su primjetne, a njihov materijal nam može stvoriti problem na svakom metal detektoru.

1) Električna mrvilica

Električna mrvilica je mrvilica 21. vijeka. Njeno jednostavno korištenje, nošenje i održavanje nam dokazuje da treba biti u korak s vremenom. Tri brza klika za uključivanje, isključivanje i jednostavno čišćenje. Ovo je definitivno idealan proizvod za pušača koji želi da je u korak sa vremenom!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Welcome